a
d

WE ARE BRUNN

Let’s Work Together

Image Alt
Des de 1993

La colla

Temps era temps...

Història de la Colla Gegantera de Castellbisbal

A finals de 1993 es va constituir la Colla Gegantera de Castellbisbal, un grup de gent que volia fomentar la cultura popular al municipi i portar el nom de la seva vila arreu on fossin convidats.

El dia 23 de gener de 1994, s’estrenaren a la vila de Castellbisbal dues figures gegants que no van deixar ningú indiferent. L’home es deia Manel, el flabiolaire, i representa el conegut músic pota-roig que va tocar per a tants i tants grups de cultura  popular del país.

La geganta, a diferència d’en Manel, no ha existit mai com a persona real. Porta el nom de Vicenta, perquè Sant Vicenç és el patró del poble. Representa una noia treballadora i conscient que al costat de la seva mare, ha après les feines

que li cal saber sobre la vida de pagès, un ofici molt arrelat a Castellbisbal. Durant tota aquesta trajectòria, s’han organitzat 25 trobades geganteres, han participat activament en el seguici popular i encetada de la Festa Major de l’Aigua i la Llum, han vist néixer i créixer a la Rita, com també els més petits, Manelet i Vicenteta. Han viatjat per tota Catalunya, Zamora, Navarra, França, Bèlgica, etc. L’entitat ha aportat al municipi el resultat d’un estudi sobre la vida del personatge del Josep Pidelaserra, el Manel, i el naixement i

consolidació de la Mulassa. Actualment compta amb el seu propi grup de música que, de forma autodidacta i desinteressada, fa ballar les nostres figures.

L’any 2019 farà ja 25 anys que Castellbisbal compta amb els seus propis gegants que al llarg d’un quart de segle, han esdevingut un referent en les festes locals i elements  indispensables de les seves festes majors.

La nostra família

Els gegants i la Mulassa

  EN MANEL
Fa 3,90 metres d’alçada i pesa 60 Kg.
Va ser construït per l’escultor Ramon Aumedes del Taller Sarandaca de Granollers.
Fou estrenat el 23 de gener de 1994.
  LA VICENTA
Fa 3,80 metres d’alçada i pesa 52 Kg.
Va ser construïda per l’escultor Ramon Aumedes del Taller Sarandaca de Granollers.
Fou estrenada el 23 de gener de 1994.
  LA RITA
Fa 2,50 metres d’alçada i pesa 28 Kg.
Va ser construïda per l’escultor Ramon Aumedes del Taller Sarandaca de Granollers. Fou estrena durant la Festa Major de l’Aigua i la Llum del 1998. En motiu del seu 20è aniversari l’any 2018, va ser restaurada pel mestre geganter Aitor Calleja de Navarra.
  EN MANELET
Fa 2,05 metres d’alçada i pesa 12 Kg.
Va ser construït per Xavier Suàrez de Terrassa. Fou estrenat el 25 de gener de 2014.
  LA VICENTETA
Fa 2,05 metres d’alçada i pesa 12 Kg.
Va ser construïda per Xavier Suàrez de Terrassa. Fou estrenada el 25 de gener de 2014.
  LA MULASSA
La Mulassa de Castellbisbal fou una realitat el 23 de gener de 2016. durant la Festa Major de Sant Vicenç batejada amb el nom de la seva predecessora Castanya. Construïda per l’escultor Jordi Grau del Taller Drac Petit de Terrassa i en motiu dels 25 anys dels Amics de Sant Antoni de Castellbisbal.

Aquest lloc web utilitza cookies, tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística sobre la seva navegació i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències, generada a partir de les seves pautes de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús.