a
d

WE ARE BRUNN

Let’s Work Together

Ja som 32a Ciutat Gegantera de Catalunya 2019!

El passat 9 de juny a les 13.15 hores en punt, Castellbisbal es proclamava 32a Ciutat Gegantera de Catalunya 2019, després que els nostres geganters interpretessin per primera vegada el Ball de l’Aniversari amb els gegants de l’Agrupació, en Treball i na Cultura.

Aquest va ser el moment culminant d’un cap de setmana ple d’actes per a tots els públics, però amb els gegants i la cultura popular com a protagonista principal. Divendres va donar inici als actes el pregó institucional i concert de músiques de Castellbisbal, que va servir també per homenatjar als membres de la colla que porten 25 anys en l’entitat: Fèlix Furés, Núria Raventós i Joan Sanabra. A continuació, va donar inici una passejada fins a la plaça Lluís Companys on va inaugurar-se el monument dels 25 anys i de la 32a Ciutat Gegantera de Catalunya. Finalment, els actes de divendres van finalitzar amb el CercaCastanya, on la nostra mulassa va sortir a passejar a altes hores de la nit acompanyada de la banda MúsXXL. Aquesta activitat va servir per presentar en societat la nova peça d’imatgeria festiva de la colla, la Castanyeta, una mulassa infantil que permetrà als més petits de la colla acompanyar a la Castanya a totes les sortides que faci. La Castanyeta és obra del reconegut taller d’escultura Casserras de Solsona.

A primera hora de dissabte a la tarda donava inici un dels plats forts del programa d’actes del cap de setmana, concretament el Seguici popular de Festa Major extraordinari, acompanyats dels convidats d’honor, tot el seguici de Sant Climent de Llobregat. Una concorreguda passejada que va acabar a la plaça de l’Església amb una mostra de balls dels millors grups. A la nit el segon plat fort del dia, l’espectacle Manel i Vicenta, vivències d’uns fets reals, ens va traslladar fins a finals del segle XIX i principis del segle XX, on el Manel i la Vicenta de carn i ossos ens van explicar que succeïa en aquella època, quines eren les danses més típiques, els conflictes bèl·lics, els embelats… l’espectacle va comptar amb els gegants centenaris de Terrassa, els de l’Arboç, el Ferran i la Isabel de Martorell i els del barri de Sant Ignasi d’Igualada; els balls de Cercolets i Figuetaires de Vilafranca del Penedès, els Bastoners del Montserratí i l’Esbart Sant Jordi de Badalona. La nit la va tancar el grup de versions Hotel Cochambre que va fer ballar a tothom fins altes hores de la nit.

Diumenge va ser el torn de les colles geganteres, gairebé una seixantena vingudes d’arreu del territori, van desfilar per Castellbisbal en dos passejades simultànies, la de poble avall (Llum i Seny) i la de poble amunt (Aigua i Rauxa). Arribades al parc Folch i Torres, va ser el torn de l’espectacle de traspàs: una onada gegant que va fer interactuar a tot el públic assistent, ens van portar i fer gaudir del Ball de Nans de Castellbisbal, el Seny i la Rauxa dels gegants de Castellbisbal, o dels moments més solemnes com l’acte de traspàs dels gegantons i gegants de l’Agrupació entre la colla de Sant Climent de Llobregat (Ciutat Gegantera de Catalunya 2018) i la colla de Castellbisbal.

Un cop Castellbisbal va ser proclamada 32a Ciutat Gegantera de Catalunya, la festa culminava amb un ball final de tots els participants al ritme de la Maniera.

Després d’aquest intens cap de setmana, només ens queda donar les gràcies a les colles, els voluntaris, les entitats, els patrocinadors i mecenes, les institucions i tothom qui ho ha fet possible.

Durant tot aquest any tindrem el goig de fer ballar els gegants i gegantons de l’Agrupació, el Pau i l’Alegria, en Treball i na Cultura, fins donar el relleu a la propera Ciutat Gegantera de l’any 2020, a Sant Boi de Llobregat i de la ma dels geganters de Casablanca.

Us deixem un breu recull fotogràfic amb imatges d’Aleix Mateu:

Aquest lloc web utilitza cookies, tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística sobre la seva navegació i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències, generada a partir de les seves pautes de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús.